JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Karta


Vägbeskrivning

Hyres- och arrendenämnden ligger på Garnisonen.

Om du kommer med bil svänger du från Djurgårdsgatan in på Garnisonsvägen. Följ skyltarna mot domstolarna och polisen. Hyresnämnden i samma byggnad som domstolarna, Brigadgatan 3.

Du kan parkera på besöksparkeringen som finns utanför hyresnämnden. Det kostar 5 kr/timme eller max 40 kr/dygn.

Du kan även åka buss till hyresnämnden. Gå av vid hållplats Brigadgatan (buss 2) eller Regementsgatan (buss 18). Aktuell information och tidtabeller hittar du på Östgötatrafikens webbplats.Senast ändrad: 2019-06-28

Expeditionstid/öppettid

Nämnden delar expedition med Linköpings tingsrätt och kan ta emot handlingar vardagar mellan kl. 08.00-16.00.

Begränsade öppettider

Stängt: Långfredag, midsommarafton, julafton och nyårsafton.

Öppet kl. 08-12: Trettondagsafton, valborgsmässoafton som infaller på en fredag, dagen före alla Helgons dag och den 23 december som infaller på en fredag.

Öppet kl. 08-14: Skärtorsdag och valborgsmässoafton som infaller på en måndag-torsdag

Nämndens telefontider

Måndag-torsdag kl. 10.00-12.00
Nämnden håller många sammanträden utanför Linköping, det är därför inte säkert att en besökare alltid kan träffa någon från nämnden.

Nämnden ger inte juridiska eller praktiska råd

Det är viktigt att nämnden är objektiv och opartisk. Nämnden talar därför inte om hur en viss bestämmelse ska tillämpas. Nämnden ger inte heller råd om hur ett avta, en uppsägning eller någon annan handling ska tolkas.
I sådana tvister där det enligt lag ankommer på nämnden att pröva en tvist fattar nämnden bindande beslut (detta förutsätter att nämnden har fått en ansökan att göra rättslig prövning mellan två tvistande parter).

Allmänna frågor

Frågor angående fastighet inom nämndens geografiska område och som inte gäller pågående ärenden eller ansökan till nämnden besvaras måndag till torsdag kl 10.00-12.00
Telefon nr: 013-25 10 50

Svaren på de vanligaste frågorna hittar du på Hyres- och Arrendenämndens hemsidor www.hyresnamnden.se och www.arrendenamnden.se